Welcome to Ruudje's Weblog!!

This blog hasn't been updated since
Why?? Facebook came along... No need to keep updating the same stuff on two different places.


Friday, November 10, 2006

Beetje jammer :-(

Helaas niet allemaal rozengeur en maneschijn...

De treinreis naar Kunming was erg lang en redelijk saai. Geen buitenlander te bekennen en de Chinezen waren ook niet in een feeststemming :-( Maarja, veel lezen en slapen en dan kom je die 19uur ook wel weer door. Ik was en ben niet echt van plan veel te doen in Kunming. De laatste week merkte ik toch wel dat al dat reizen soms erg vermoeiend is. Ben je eindelijk ergens een beetje gesettled, "moet" je weer verder... Maargoed, aan de andere kant is dat ook weer een van de grootste charmes van reizen.

Nu is Kunming wel een heerlijke plaats om ff rust te nemen. Ik vind het (voor Chinese begrippen) een leuke stad om te zijn. Daarbij komt nog dat ik een dikke maand geleden in Zhongdian Shoshannah heb leren kennen. Zij is een Amerikaanse studente die hier 2 jaar Engels les geeft. Kent hier een hoop mensen en alle leuke dingen om 's avonds te doen. En ze spreekt Chinees :-) Wat nu een groot voordeel is, want mijn voet is nog steeds erg pijnlijk (is eigenlijk zelfs erger geworden). Ik loop dus een beetje mank en vooral zonder schoenen aan is het onmogelijk om plat op mijn rechtervoet te gaan staan. De plek is erg dik en is geel/blauw geworden. In het begin dacht ik dat dat een teken van genezing was, maar nu vertrouw ik het niet meer zo. Dus besloten om ff een doktor te bezoeken. Zelfs met iemand die Chinees spreekt is dat geen eenvoudige opgave. Moesten dus een afspraak of zoiets maken en ze wilden er niet eerder naar kijken. Vandaag ga ik er dus langs en zie ik wel wat er van komt.Verder doe ik hier lekker weinig op veel lezen na. Gister wel naar de Hot Springs van Anning geweest. Heerlijk om ff een paar uurtjes in de buitenlucht in warme baden te liggen en daarna te genieten van een sauna. Wel lachen hoe al die Chinezen je aankijken/staren als je daar als enige blanke rondloopt...

Als ik meer weet horen jullie het ook weer!!!

Houdoe en bedankt,,
Rudolf

1 comment:

Inge said...

Dikke Kus op je voet lieve schat! NIet zo mooi dat je nu tien dagen niks kunt/mag, maar hopelijk is het dan wel goed genezen!

Je weet dat ik van je hou en dat ik je mis! Super dikke KUS!!

Post a Comment