Welcome to Ruudje's Weblog!!

This blog hasn't been updated since
Why?? Facebook came along... No need to keep updating the same stuff on two different places.


Monday, April 25, 2005

Huisgenoten en oorlogsschepen

Bon dia mi dushies!

Tis alweer maandag, dus 't weekend is voorbij en de Hoogstraat 27 zit weer helemaal vol. 2 Weken geleden zijn Sander (24) en Claudia (23) aangekomen en blijven tot 24 juni op 't eiland.

Ze lopen allebei stage hier (zoals eigenlijk iedereen die ik hier ken). Sander bij theater Luna Blou en Claudia bij Uniek Curaçao, waar ook Peter (21) en John (19) werken. John... ja, dat is de 3e nieuwe huisgenoot. Vorige week aangekomen toen ik op Aruba zat en nu al helemaal ingeburgerd.

Tsja, Joostje... het heeft een tijdje geduurd, maar nu is er dan toch gelukkig een waardige "vervanger" (of misschien beter: opvolger) in jouw plaats gekomen! De eerste week was in elk geval al heel gezellig. Zijn donderdag en zaterdag naar een nieuwe toko geweest, Cinco. Ligt naast de marinebasis en het is gewoon een leuke tent. Het is in elk geval weer eens wat anders dan de standaard zaterdag-Mambo-avond. Fotootjes van de zaterdag-Cinco-avond zijn op de foto pagina te "bewonderen".En gisteren overgekomen vanuit Bonaire is Jorinde (19), onze laatste nieuwe huisgenoot. Helaas nog geen foto's van, maar die gaan er vast wel snel komen!

Zondag lag ik dus weer eens op Mambo Beach (met John deze keer), ineens een hoop ophef, allemaal mensen richting de zee... maarja, lam als we zijn, waren we eerst niet van plan van ons strandbedje af te komen... aan de andere kant scheen het wel heel interessant te zijn daar! Toch maar opgestaan, hadden ze een hele "mooie" paars-roze kwal gevangen. Schijnt dus dat het kwallenseizoen hier begonnen is en dit een van de eerste is die zo dicht bij de kust gevangen is. Het beest(je) heet een Portugees Oorlogsschip (meer info hier) en is nogal berucht omdat ze heel groot (tentakels tot 50 meter onder water) kunnen worden en zeer pijnlijk tot zelfs dodelijk zijn... Minder prettig als je zo'n geval tegenkomt in het water!

Voor de rest dit weekend lekker domino gespeeld, gestapt, op het strand gelegen... normal stuff

Greetingzzzzzz

No comments:

Post a Comment