Welcome to Ruudje's Weblog!!

This blog hasn't been updated since
Why?? Facebook came along... No need to keep updating the same stuff on two different places.


Wednesday, September 20, 2006

Yangshou, Longji & Nanning

Is ie weer :-)

Yangshou was dus erg gezellig. Veel toeristen en gezellig om 's avonds een "terrasje" te pakken. Helaas moest ik natuurlijk weer verder en dus afscheid moeten nemen van Iris en Matthias. 's Morgensvroeg om 7.30 zou de bus naar de Longji rijstvelden vertrekken. Na een uurtje of 3 opgesloten gezeten te hebben in dat minibusje waren eindelijk de rijstvelden in zicht! Daar een slaapplekje in een houten dorpshuis geregeld en begonnen aan een van de wandeltochten door de rijstvelden. Die liggen tegen de hellingen van een aantal flinke bergen dus je kunt je voorstellen hoe lekker dat wandelen is, erg vermoeiend. Die dag en de dag erna opgetrokken met Edgars en Aiga, een koppel van rond de 40 uit Letland. Vandaag ben ik dus om 4.45 opgestaan om de zonsopkomst te zien... helaas nogal bewolkt, maar toch mooi om te zien.



Daarna busje naar Longshen (2uur) gepakt, overgestapt op busje naar Guilin (2,5uur) en daar de trein naar Nanning geboekt (4,5uur), waar ik dus rond 20.30 aan ben gekomen. Dat was wel weer genoeg reizen voor 1 dag ;-) Heb voor morgenavond een nachttrein naar Kunming geboekt, een zogenoemde softsleeper (het allerduurste kaartje...). 14 uur reizen in een zacht bedje, klinkt niet erg verkeerd, maar ben toch wel benieuwd want de meesten reizen altijd in hardsleepers omdat dat goed genoeg schijnt te zijn en veel goedkoper is. Maarja, ik wil morgen gewoon lekker verder!



Ik wandel zo terug naar m'n hotel en kruip dan lekker in bed, want het is onvoorstelbaar hoe moe je wordt van niks doen haha!

Zaijian!!!
Der Rudi

1 comment:

Anonymous said...

Hela Rudi!

Op dit moment lig je waarschijnlijk op je zachte bedje in de slaaptrein! Hopelijk hoef je je daar de komende uurtjes niet te vervelen. Veel plezier in het volgende plaatsje en ik wacht op je volgende berichtje!

Liefs, Inge

Post a Comment