Welcome to Ruudje's Weblog!!

This blog hasn't been updated since
Why?? Facebook came along... No need to keep updating the same stuff on two different places.


Monday, January 31, 2005

Duik-4-Daagse

Dat was nog eens een lekker lang weekend! We zijn donderdag dus aan onze PADI Open Water Course begonnen bij duikschool Atlantis. Allemaal super aardige mensen en het sfeertje is er ook heel goed. We werden in een groepje ingedeeld met Roel als instructeur en Jeroen (man uit Helmond van rond de 40) als 4e man. Na 'n video en wat uitleg zijn we meteen begonnen met het klaarmaken van de spullen voor onze eerste duik. We vonden het allebei heel vreemd de eerste keer onder water, maar voelden ons wel op ons gemak. Na 2 duiken op donderdag zijn we 's avonds wat biertjes gaan drinken in de Nachtwacht. Toevallig was onze instructeur daar ook samen met nog andere mensen van Atlantis. Dat is dus een gezellige boel geworden!

Vrijdag kwamen we erachter dat we misschien toch net een paar biertjes teveel gedronken hadden de avond ervoor... duiken en drank gaat niet zo goed samen. het duiken ging nog wel goed, maar ik moest 's middags na de eerste duik overgeven en Martine na de tweede duik... we zijn bij thuiskomst dus ook snel in bed gekropen en hebben de klok rond geslapen om zaterdag weer fit aan de volgende les te beginnen.

Omdat al dat duiken achter elkaar toch wel vermoeiend is hebben we zaterdag 1 duik gemaakt ipv 2. De duik zelf ging super, alleen kreeg Martine nog een beetje last van d'r maag. 's Middags hebben we een bezoekje gebracht aan Fort Nassau en hebben we het eiland nog wat verkend. 's Avonds was er een volleybal toernooitje bij Mambo, waar wij met een team van Atlantis aan mee hebben gedaan. Was heel gezellig, maar helaas waren we niet goed genoeg om in de prijzen te eindigen.

Zondag weer "vroeg" op voor onze 4e officiële duik (we houden ze zelfs bij in een logboek!). Deze keer ging echt alles helemaal perfect. We lagen allebei heerlijk op ons gemak in het water en zijn tot 18 meter diep geweest. Na de duik voelden we ons nog steeds super en verheugen ons nu al op de laatste duik van zaterdag. dan maken we ook ons examen en krijgen we na afloop als het goed is ons PADI-certificaat. Het duiken is superleuk, maar de onderwaterwereld is toch nog niet zo mooi als ik me voorgesteld/gehoopt had. De dingen die we gezien hebben tijdens het snorkelen in Maleisië/Thailand waren eigenlijk mooier, maar tijdens het duiken beleef je alles wel heel anders. De vrije duik van zaterdag doen we weer op een andere plaats, dus wie weet wat we dan te zien krijgen!!! De rest van de zondag zijn we naar het strandje van Porto Marie gegaan waar we lekker gelegen en uitgerust hebben!

De (boven water) foto's van het duiken zijn natuurlijk weer op de foto-pagina te vinden. We hebben ook foto's onder water gemaakt, maar die staan op een echt ouderwets rolletje dat nog ontwikkeld moet worden. Dus we krijgen ze wel, maar hebben nog geen idee hoe ze eruit zien...

PS: Noonk Henk... gefeliciteerd!!!

No comments:

Post a Comment