Welcome to Ruudje's Weblog!!

This blog hasn't been updated since
Why?? Facebook came along... No need to keep updating the same stuff on two different places.


Thursday, January 11, 2007

Het nieuwe jaar in!

Via Thailand naar Indonesie

In Bangkok heb ik eigenlijk niet zo heel veel speciaals gedaan. Slaapplaats gezocht en paar leuke mensen ontmoet (Habib en Hoessein, 2 Zweden...). Naast de onvermijdelijke Ko Sam Road met alle toeristen en een avondje "pingpongballenshows" kijken in Patpong (Red Light District van BK), niks speciaals gedaan. De Thaise TukTuks zijn enorm gaaf, klinken als racewagens en zo rijden ze ook... grappig dus!

De 31e ben ik met Shoshannah met AirAsia naar Sarut Thani gevlogen om van daaruit naar het feesteiland Koh Paghnan te gaan. Oudejaarsavond de spullen bij wat Australiers op de kamer gedropt en meteen naar Hat Rin gegaan waar het feest zou moeten zijn. En dat was het ook, naar schatting zo'n 40.000 mensen op het strand om oud op nieuw te vieren. Vroeg in de morgen m'n spullen opgehaald en een bungalowtje op het rustige deel van het eiland gezocht. Naast superleuke brommertochtjes eigenlijk niks anders gedaan dan op het strand gelegen :-) Behalve 3 januari want dat was de de dag dat de beruchte Ful Moon Party plaats zou vinden. Ook weer enorm leuk, maar het was zelfs minder druk dan oud op nieuw. Vooral een keertje naar toe gaan om mee te maken, maar op zich is het niks anders dan goeie muziek, met veel drank en gekke mensen op het strand.

De 6e 's nachts met een nachtboot terug gevaren naar Sarut Thani om daar 's middags weer in het vliegtuig richting Bangkok te springen. In Bangkok lekker wat rondgewandeld tussen alle andere toeristen en de 8e 's morgens om 5 uur weer naar het vliegveld gegaan omdat mijn vlucht naar Jakarta om 7.10 zou vertrekken. Een korte stop in Kuala Lumpur en om 16 uur was ik in Indonesie. Inge d'r vliegtuig zou om 17.20 landen en dat deed het dan ook mooi. Om 18uur kwam ze dan ook eindelijk door de poortjes en waren we weer samen. Ondanks de moeiheid van ons allebei, meteen in een bus naar Bogor gestapt.

In Bogor hebben we de botanische tuinen bezocht en gewoon genoten van weer een heel ander deel van Azie. De mensen zijn extreem vriendelijk, maar het lijkt wel alsof we in een dierentuin zijn. En dan zijn Inge en ik dus de aapjes. Iedereen begroet ons en kijkt ons ongeneerd na... of dat nu aan mijn 1.89m ligt of aan Inge d'r "blote" verschijning dat weten we niet zeker ;-) Het slapen in Bogor verliep niet geheel probleemloos... Aangezien er nogal wat moslims in Indo wonen hebben ze ook heel veel moskeeën, waaronder eentje vlak naast ons hotel te bouwen. En om de een of andere reden vinden ze het nodig om om 4 uur 's nachts het gebed te beginnen. Op zich niet erg, maar ze sturen dat kabaal via enorme luidsprekers de wereld in en ook onze kamer binnen!! Dus 2 nachten achter elkaar van 4 tot 5 wakker gelegen...Gister een beetje mislukte dag gehad, want we wilden uitstappen op de Puncak Pass, onze tassen droppen, gaan wandelen en 's avonds door naar Bandung. Dat droppen van de tassen en het vinden van een wandelplek mislukte dus, waardoor we in een of ander vaag stadje terecht kwamen en eigenlijk meteen doorgegaan zijn naar Bandung. Daar hebben we vandaag uitgeslapen, "Jeans street" bezocht, museumpje gepakt en via wat winkeltjes terug naar ons hotel gelopen.Morgen proberen we met een bus naar het strand bij Pangandaran te gaan. Zien hoe dat verloopt!

Big Hug,
Ruudje


(Foto's komen binnenkort als ik normaal internet kan vinden!)

6 comments:

Manon said...

hey Ruudje!

Het is eigenlijk te laat maar ik wil je toch nog een heel happy 2007 wensen! :)

Veel plezier nog de laatste weekjes en met Inge natuurlijk!

dikke kus Manon

Shoshannah said...

you bitch!
you wrote it all in fucking dutch again! i have no idea what you're saying - as usual! ;)

xoxo,
s

Anonymous said...

Een beetje laat, maar alsnog een gelukkig nieuwjaar. Volgens mij is het goed begonnen. Het klinkt allemaal als een lange vakantie. Nog eventjes...

groet,
Maartje

Anonymous said...

Hey Ruud!

Goed gefeest daar in azië, klinkt erg goed. Ben benieuwd naar de foto's. Geniet nog van de laatste weken in Indonesië!

Mzzls Thieu

Anonymous said...

I'm with you Shoshannah, but WE'RE the stupid Americans who don't understand Dutch. The Babelfish tranlation is pretty poor, eh?

Ruud - for our benefit, could you publish one entry in Mandarin and another in Spanish so we don't feel left out?

Hope you're enjoying Java...save some sunscreen and rupiah for Bali!

-Rodney

Shoshannah said...

Rodney!

What's your e-mail and/or blog address? I don't think I ever got it from you. Where are you now? When are you heading off to South America? When you do, you have to let me know so that I can be insanely jealous! And, by the way, I can speak at least three languages that are way more useful than Dutch pretty well - so Ruud just needs to give up some of his patriotic Dutchiness and work with me on this one a bit!

Post a Comment