Welcome to Ruudje's Weblog!!

This blog hasn't been updated since
Why?? Facebook came along... No need to keep updating the same stuff on two different places.


Wednesday, October 11, 2006

Tibet

The roof of the world!!

Afgelopen dinsdag dus naar Lhasa (Tibet) gevlogen. Alles goed gegaan en met prachtig weer in aangekomen. De eerste avond niet al teveel gedaan, alleen wat rondgelopen, want reizen blijft vermoeiend.

Lhasa zelf is niet zo heel speciaal, weer een van de vele steden waar het toerisme z'n slag heeft geslagen. Wat wel opvalt is dat het geloof hier nog een hele duidelijke rol in het dagelijkse leven speelt. Overal lopen monniken rond en ook de gewone mensen dragen gebedsmolens met zich mee en bidden de hele dag door. Maarja ook biddende mensen moeten eten, dus vers geslachte Yaks zijn overal verkrijgbaar. En zoals te zien: ze hebben ook een bezorgservice ;-)
Vandaag een bezoek gebracht aan het beroemde Potala Palace, het historische winterverblijf van de Dalai Lama. Kost 10 euries om binnen te komen, maar dan heb je ook wat! De ene kamer is nog rijkelijker versierd met goud, beeldjes & geschriften dan de andere. Vooral de graftombes van de Dalai Lama's zijn overweldigend groot en mooi. Helaas niet zoveel foto's hiervan, want zoals gewoonlijk mag je "geen" foto's maken...


Vanavond samen met wat andere mensen plannen maken voor komende dagen. Ik heb al een treinticket voor de 20e van Lhasa naar Beijing met de beroemde nieuwe trein (hoogste spoorlijn ter wereld). Ik wil heel graag Mount Everest Base Camp bezoeken en een van de grote meren hier in de buurt. Gelukkig zijn er heel veel reisbureautjes die dit voor je regelen. Je huurt dan een grote 4x4 (meestal Toyota Landcruiser) en kiest waar je naartoe wil. Zij regelen dan ook alle benodigde vergunningen, want voor niets gaat alleen de zon op hier... Spannend!!!

That's all folks!!!
Ruudje

1 comment:

Manon said...

hallo lieve Rudi!

Lees met plezier je weblogje..het klinkt allemaar erg gaaf hoor!!
Geniet er nog maar lekker van!

Hier alles prima..Mars en ik hebben een huis gekocht! Je ziet: het leven hier in het koude kikkerlandje gaat ook gewoon door als jij weg bent hoor.. ;-)

Tot het volgende berichtje!

liefs, xxx Manon

Post a Comment