Welcome to Ruudje's Weblog!!

This blog hasn't been updated since
Why?? Facebook came along... No need to keep updating the same stuff on two different places.


Sunday, October 22, 2006

Lhasa-Beijing Express

4046 kilometer!!!

Zoveel spoor is er onder mij doorgevlogen sinds vrijdagochtend 8 uur. Nou ja, gevlogen, met 95km/u kun je dat nou niet echt vliegen noemen. De eerste dag veel geslapen want de laatste avond/nacht in Lhasa was wel erg gezellig in de "Another Bar". Lul je eerst 15 minuten in het Engels tegen iemand, blijkt dat ze stiekem gewoon uit Roosendaal komt ;-) Af en toe wel mooie dingen gezien, al was het minder spectaculair dan verwacht. Dat komt waarschijnlijk omdat ik al zoveel van Tibet gezien heb. Foto is van het Qinghai meer, 's werelds hoogste zoetwatermeer!De tweede dag daarintegen kwamen de Chinezen helemaal los. Ik van mijn laatste Kuai-tjes zoveel mogelijk bier gekocht om mee te feesten natuurlijk en dat is gelukt. Als enige buitenlander was ik het middelpunt van de belangstelling en moest met iedereen op de foto en vooral veel toasten!! Erg leuke ervaring, maar soms wel lastig omdat er precies eentje Engels sprak. De rest ging allemaal met gebaren en vreemd maar waar: hoe rijkelijker de alchohol vloeit, hoe makkelijker dat wordt...48 uur later eenmaal in Beijing aangekomen, uitgezocht hoe ik naar mijn hostel moest komen en daar twee mensen (Lola,33, DJ uit New York & Martti, 24, student uit Finland) tegengekomen en daar meteen mee naar het Summer Palace gegaan. Was erg groot en mooi, vooral de omringende tuinen. Vreemd om te geloven dat daar de keizer ooit echt rondgewandeld heeft.
Morgen denk ik naar DE muur. Maar eerst, lekker eten en paar biertjes drinken!!! Met het voetje gaat het trouwens een stuk beter dan verwacht. Loop al weer redelijk rap en pijn valt echt mee. Nog 'n paar daagjes en ik ben weer helemaal de ouwe :-)

De Mazzel,
Ruud

1 comment:

Inge said...

Lieffie!!!!!!!!!!!!

Weer leuk om je foto's te zien, vooral die met de Chineesjes. Ik herkende je in het begin niet eens :p

Hopelijk is het heel snel januari, zodat we weer lekker samen zijn en heel veel mooie dingen kunnen gaan zien in Indonesiee!

Je t'aime!!

Gros Bizz, Ingetje

Post a Comment