Welcome to Ruudje's Weblog!!

This blog hasn't been updated since
Why?? Facebook came along... No need to keep updating the same stuff on two different places.


Sunday, December 17, 2006

Brommers en water

Dat zijn de twee dingen die ik het meeste gezien heb in Vietnam (oh ja en de binnenkant van bussen).

De laatste dag in Hoi An heb ik voor mezelf een brommertje (lees 100cc, 90km/h, geen helm) gehuurd en ben naar de ruines van My Son gereden. De ruines zijn best mooi en beroemd om de manier van bouwen. Ze stapelen de "bakstenen" namelijk zo op dat het een stabiel geheel vormt zonder ook maar enige vorm van specie (schrijf je dat zo..?) te gebruiken. Het complex was een stuk kleiner dan ik dacht dus was daar redelijk snel uitgekeken. Maar eerlijk gezegd waren de ruines gewoon een excuus om een brommer te huren en de omgeving te verkennen op mijn nieuwe race-monster. Wegwijsborden kennen ze niet, dus het is een kwestie van zoeken en vragen. Paar keer duchtig verdwaald, maar daardoor kwam ik juist in de afgelegen authentieke stukjes Vietnam uit. Mensen zijn daar een stuk vriendelijker dan in de toeristensteden. Ook nog fftjes naar het strand gereden en ik denk dat het in de zomermaanden daar heerlijk vertoeven is!

's Middags in een bus gesprongen met bestemming Nha Trang, waar ik om 5 uur 's ochtends aan kwam. Deze stad staat bekend als de beste duikspot in Vietnam, maar vanwege de huidige weersomstandigheden (bewolkt en erg veel wind) schijnt het duiken nu een beetje tegen te vallen. Maar besloten het niet te doen. De eerste dag beetje rondgewandeld (niet veel spannends hier) en eventjes met een boek rustig op het strand gelegen.
's Avonds kwam ik wat mensen uit de bus tegen en zijn samen hapje en drankje gaan doen. Toen ik terugkwam van de "Sailing Club" werd ik op 200 meter van m'n hotel ineens belegerd door 8 meisjes (lees: hoertjes). Ik was er al voor gewaarschuwd dat deze erg actief zijn in de louche business van de zakkenrollerij. Ondanks deze waarschuwing is het ze toch gelukt. Als er 8 van die kleine, kabaalmakende gevallen aan je zitten (echt overal aanzitten!) dan gaan je handen automatisch naar de meest irritante om ze van je af te slaan. En ik heb er een aantal echt HARD weggeduwd, tot vallens toe, en toch was ik 2 minuten later zo'n 160.000 Vietnamese Dong armer. Geen ramp want dat is ongeveer 7,50 euro, maar toch... Ik had gelukkig alleen geld bij me en een horloge om (die ze ook probeerden te jatten, maar dat kon ik wel voorkomen). Niet erg prettig om mee te maken, maar wel weer een ervaring om nooit te vergeten.

Vandaag een boottochtje gemaakt naar wat eilandjes. Was best leuk, maar de boot was een beetje bagger en de eilandjes stelden niks voor. Maar het zonnetje scheen redelijk veel en ik had een goed boek bij de hand. De lunch op het bovendek en de drijvende bar waren wel weer erg geslaagd! Al met al een lekker ontspannend dagje waar ik een mooie rode buik en rug aan over heb gehouden :-)

Morgenvroeg met de bus naar Dalat. Dat moet een heel mooi, rustgevend stadje op zo'n 1400 meter hoogte in de Central Highlands zijn. Denk dat ik daar eens lekker ga wandelen en waarschijnlijk weer een brommertochtje ga maken. Dat wandelen gaat weer super, want de voet is zo goed als genezen!!

That's all folks!!
Luud

3 comments:

frankie said...

Hallo Ruud,

Fijn dat je voet weer oke is. Ik ben net op Parc geweest, iedereen ziet eruit als een dweil maar de concoursen zitten er bijna op.
Wenke en Jurjen kijken met me mee en vinden het VET.

Groetjes, de Brounsjes

Ing said...

Hey Sweetie,

Nog precies 3 weken als alles goed is!

I Miss You!

Kiss Kiss!! -X-

Anonymous said...

Hé Batta! Leuk te zien dat je het naar je zin hebt... nog 43 dagen en dan naar DCE? We hebben nog geen getekende job-offer gezien, maar we rekenen op je! CIAO, Robert de Jong

Post a Comment